medium helsinki airport west pier outside 307

Lisäämme yhteyksiä Helsingin lentoasemalle

21.04.2022

Lisäämme vaiheittain yhteyksiä Pirkanmaalta Helsingin lentoasemalle touko- ja kesäkuussa. Heti toukokuun alussa, eli maanantaina 2.5. vuorotarjonta kasvaa niin lentoasemalle kuin Helsinkiin. 

– Vapaa-aikaan liittyvä matkustus on nyt hienoisessa kasvussa ja siksi uskallamme lisätä yhteyksiä niin lentoasemalle kuin Kolmostielle muutenkin. Osa yhteyksistä kentälle ovat suoria ja osa Keimolanportissa sukkulabussiin vaihtaen. Yhteistyökumppaninamme näissä sukkulayhteyksissä on myös Reissu Ruoti, sanoo bussiyhtiön talouspäällikkö Ville Laurell. 

Helsingin lentoasemalla on tehty parin viime vuoden aikana suuret remontit. Nyt lentoasemalla on vain yksi ”terminaali”, johon kaikki lähtevät ja saapuvat matkustajat kokoontuvat. Tätä lentoasemia hallinnoiva Finavia kutsuu ”multimodaaliseksi matkakeskukseksi”. Entiset T1 ja T2 -terminaalien tunnukset poistuvat. Esimerkiksi bussiyhteydet saapuvat vain yhteen paikkaan ja lähtevät samasta paikasta. Helsingin lentoasemalla laiturimme on 14. 

Piljetit netistä tai kuljettajalta 

Valkeakosken Liikenteen vuoroihin on jo muutaman vuoden saanut saanut hankittua Onnibussin ja Matkahuollon verkkokaupoista. Niissä on dynaaminen hinnoittelu, eli mitä aiemmin lipun hankkii niin sitä edullisempi se on. 

– Verkkokauppojen lisäksi kuljettajalta saa aina ostettua matkan, vaikka verkkokauppojen edullisemmat tarjousliput olisivatkin loppuneet, vakuuttaa Laurell. 

Kymmenen matkan kortti 

Nykyaikaiseen etä- ja läsnätyöskentelyyn sopivin matkakortti on Valkeakosken Liikenteen Kymppikortti. Se on nimensä mukaisesti voimassa 10 matkaa tai 90 vuorokautta. Kortti kelpaa Valkeakosken Liikenteen kaikille Kolmostien vuoroille matkustusvälistä riippumatta. Se on suosittu kortti myös opiskelijoiden keskuudessa. Kortti hankitaan ensimmäisen kerran Matkahuollon matkakorttikaupasta ja sitä voi lisäladata netissä. 

– Kymppikortti ei ole henkilökohtainen kanta-asiakaskortti ja sillä voi maksaa myös toisen henkilön matkan tai antaa tuttavalleen käytettäväksi. Hintakin on mietitty sopivaksi, sillä se maksaa vain 99 euroa, Ville Laurell esittelee. 

Toukokuussa voimaan tulevat aikataulut löytyvät verkkosivujemme ”Aikataulut”-osiosta.

Valkeakosken Liikenne