mh liput puhelimeen

Muovi ja paperi siirtyvät historiaan

24.11.2022

Matkahuollon kausi- ja sarjaliput muuttavat puhelimeen – kokonaan digitaalisia lippuja vuoden 2023 aikana

Matkahuolto digitalisoi kausi- ja sarjaliput. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin matkakorteilla olevat liput siirtyvät maksuttomaan Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen vaiheittain ensi vuoden aikana.

Kaikki Matkahuollon liput siirretään sovellukseen kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyy asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa 30.6.2023. Poikkeuksena ovat peruskoululaisten liput, jotka säilyvät vielä toistaiseksi matkakorteilla. Lippujen siirtymäaikataulua voi seurata Matkahuollon verkkosivuilla osoitteessa www.matkahuolto.fi/kausi-ja-sarjaliput-muuttavat-puhelimeen.

Lippuostojen lisäksi sovelluksesta näkee jatkossa suoraan kausi- ja sarjalipuilla jäljellä olevat päivät ja matkat sekä niiden voimassaoloajan. Bussissa sovellus toimii matkustusoikeuden varmentajana kuljettajalle.

Näin se toimii:

1. Lataa ilmainen Reitit ja Liput -sovellus sovelluskaupastasi

2. Valitse oletko ostamassa kerta- vai kausi- tai sarjalippua

3. Valitse haluamasi lippu

4. Sovelluksessa voit myös etsiä reitin ja aikataulut osoitteesta osoitteeseen, jolloin sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen ja tarjoaa kaikki matkalle tarvitsemasi liput yhdellä kertaa.

Lisätiedot: Anu Pekurinen, va. johtaja Matkustaja- ja liikennöitsijäpalvelut, Oy Matkahuolto Ab, puh. 040 770 3375, sähköposti 

Valkeakosken Liikenne