Kolme vuotta kolmostietä

24.02.2024

Kolme vuotta sitten, tarkalleen 19.2.2021, aloitimme kaukoliikenteen operoinnin Tampereen ja Helsingin välillä keskellä pandemiaa. Kaukoliikennereitin aloittamisen syynä oli Valkeakosken ja Tampereen välisten reittien silloinen menettäminen, joten katseet piti siirtää uusille urille.

Kuluneeseen kolmeen vuoteen mahtuu monia muutoksia. Kukapa olisi ennustanut millaisiin vaikeuksiin koko suomalainen bussiliikenne joutui. Ensimmäinen korona-aalto rauhoittui, mutta sitten tuli omikron-variantti ja taas matkustaminen romahti. Eipä aikaakaan kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja alaa kohtasi polttoaineiden hinnan kokoaminen pilviin, energiakriisin uhka, bussirahdin loppuminen, inflaatio ja korkojen nousu sekä komponenttipula.

Pienenä, mutta myös ketteränä toimijana olemme joutuneet ja pystyneet luovimaan markkinoiden turbulenssissa. Ketteryydestä kertoo sekin, että edelleen ainoana toimijana Valkeakosken Liikenteen kaukovuoroilla on käytössä ”Lastusten kyläyhdistyksen” pysäkki Lempäälässä ja Valkeakoskella Lahinen sekä Kenraalintorin (Helsinkiin) / Tohkan (Tampereelle) pysäkkipari.

Valkeakosken Liikenne