Pupubussin kyydissä Linnanmäelle vai Helsingin satamiin

15.06.2024

Osta matkasi Onnibussin lippukaupasta Helsinkiin ja liitä siihen HSL:n AB-matka. Näillä ratikoilla pääset Linnanmäelle ja Helsingin satamiin:

Linnanmäelle: jää pois Töölöntullissa (Töölön Shell) ja astele pari metriä eteenpäin ja suojatien kautta viereiselle ratikkapysäkille. Kulkusuunta on sama kuin äskeisellä Pupubussilla. Kohta sieltä tulee Kolmosratikka (3), joka vie sinut hyvin liki Linnanmäen porttia.

Katajanokalle: jää pois Töölöntullissa (Töölön Shell) ja astele 75 metriä eteenpäin ja Tukholmankadun pysäkille H1378. Kohta sieltä tulee Nelosratikka (4), joka vie sinut aika lähelle Katajanokan terminaalia.

Olympiaterminaaliin: Matkaat Kampin kaukoterminaaliin, eli päätepysäkille asti. Sieltä nousu rullaportaita pitkin joko katutasolle tai kaksia portaita hyödyntäen Simonkadulle, Scandic Simonkentän pysäkille ja suunta alamäkeen. Kohta pian sieltä tuleekin Kakkosratikka (2).

Länsisatamaan: Matkaat Kampin kaukoterminaaliin, eli päätepysäkille asti. Sieltä nousu rullaportaita pitkin joko katutasolle tai kaksia portaita hyödyntäen Simonkadulle Scandicin kohdille, mutta pysäkki onkin ylämäkeen. Pian sieltä tulee joko Seiska- tai Ysiratikka (7, 9), jotka vievät sinut Länsisatamaan.

Paluusuunnissa toimit toisin päin. Huomaa kuitenkin, että joudumme aika ajoin poikkeusreitille Helsingin keskustassa. Tällöin Töölöntullin pysäkkimme voi olla Meilahden Scandic.

Kuva: Bahnfrend

Valkeakosken Liikenne